DAGENS ENG'S FAMILIEBRYGGERI
Eng's bryggeri er et lite familiedrevet mikrobryggeri (hjemmebryggeri) fra Nattlandsfjellet i Bergen som i dag består av to generasjoner Eng'er. Vi er fire brødre som sammen med vår far har en stor interesse for brygging. Brygging har vært en hobby for oss i mange år, men for ett år siden (2020) bestemte vi oss for å ta hobbyen til et nytt nivå og startet opp et familiedrevet mikrobryggeri. Vi forsøker samtidig å videreutvikle oss selv som bryggere, men også ølet, cideren og vinen vi produserer. Målet vårt er å kunne tilby et fast repertoar av flere unike øl, men også cidere og viner.
FAMILIEN ENG'S BRYGGE HISTORIKK
Familien Eng har drevet med brygging og med bryggerivirksomhet i mange generasjoner. Det tidligst dokumenterte bryggeriet i Eng slekten har røtter tilbake til 1800-tallet og til den kjente ølbrygger, spritbrenner og melterieier Claus Grip fra Mannsverk (1785-1845).
I nyere tid har det blitt brygget øl på Årstad fra 1979 og frem til i dag. Vi har i dag utvidet repertoaret til brygging av øl, cider og vin. Da vi foreløpig ikke brygger i store volum, så er det meste av det vi brygger til eget forbruk. Men vi har også bidradd med brygging til bryllup og fester.