Årets juleølbrygging 2021

06.11.2021

Brødrene samles for brygging av "Nissefest"

Litt i seneste laget kom vi endelig i gang med årets juleølbrygging. I år har vi gått for en bokkøl stil med kraftig maltaroma og karakter av karamell, brødskorpe og kjeks, med et hint av vanilje. Det er et juleøl som skal passe fint for seg selv, men som også egner seg ypperlig til dessert og julekaker.  Oppskriften ble for anledningen satt sammen av "produksjonssjefen" Øyvin, og alle ingrediensene skaffet vi på Vestbrygg i forkant. Det var nå lenge siden forrige gang vi hadde brygget sammen alle mann, noe som resulterte i en del småfeil under brygge prosessen. Som bildet viser burde vi satt kornkurven ned i bryggemaskinen før vi helte maltet oppi. Dette resulterte i at vi fikk litt svinn av meskevann og en markant redusert meskeeffekt (ca.60%). For å rette opp i dette tilsatte vi ekstra glukose under koking. Resultatet ble en OG som var helt etter oppskriften. Vi er spente på fortsettelsen...

Sindre (til venstre) og Øyvin (til høyre)
Sindre (til venstre) og Øyvin (til høyre)

"Its the most wonderful time for a beer"